Åbn vinduet Salgsfaktura.

Dette emne gælder for Microsoft Dynamics NAV C5 Danmark.

Angiver en salgsfaktura, der endnu ikke er bogført.

Du opretter en salgsfaktura for at registrere din aftale med en debitor om at sælge bestemte produkter på bestemte leverings- og betalingsbetingelser.

Du kan forhandle med debitoren ved først at oprette et salgstilbud, som du kan konvertere til en salgsfaktura, når I har aftalt salget. Du kan finde flere oplysninger i Fremgangsmåde: Fremsætte tilbud.

Når debitoren har bekræftet aftalen, f.eks. efter en tilbudsproces, skal du bogføre salgsordren for at registrere din forpligtelse til at levere produkterne som aftalt. Når du bogfører salgsordren, kan du også udlæse fakturaen som et bilag, du skal sende til debitoren som en kopi af aftalen.

I de fleste forretningssituationer kan du nu opfylde aftalen ved at levere produkterne. Debitoren opfylder så sin aftale ved at betale for produkterne i overensstemmelse med betalingsbetingelserne, eksempelvis inden for 14 dage. I de situationer, hvor debitoren skal betale, før produkterne leveres, f.eks i detailbranchen, skal du vente på betalingsmodtagelse for produkterne, før du leverer produkterne. Du kan finde flere oplysninger i Sådan gør du: behandl betalinger manuelt.

Relaterede emner

I følgende tabel vises opgaver, der er relateret til vinduet Salgsfaktura, med links til de emner, hvor de er beskrevet.

For atSkal du se

Opret en salgsfaktura for at registrere din aftale med en debitor om at sælge produkter på bestemte leverings- og betalingsbetingelser.

Fremgangsmåde: Fakturere salg

Opret et debitorkort for hver debitor, du sælger til.

Fremgangsmåde: Registrere nye debitorer

Opret et salgstilbud, hvor du f.eks. tilbyder produkter på betingelser, der kan forhandles, før du konverterer tilbuddet til en salgsfaktura.

Fremgangsmåde: Fremsætte tilbud

Opret en købsfaktura for alle eller markerede linjer i en salgsfaktura.

Fremgangsmåde: Købe produkter til et salg

Andre opgaver

I følgende tabel vises andre opgaver, du kan udføre med Microsoft Dynamics C5 2014, med links til de emner, hvor de er beskrevet.

For atSkal du se

Opret en købsfaktura for at registrere din aftale med en kreditor om at købe produkter på bestemte leverings- og betalingsbetingelser.

Fremgangsmåde: Registrere køb

Udfør en handling på en ubetalt bogført salgsfaktura for automatisk at oprette en kreditnota og enten annullere salgsfakturaen eller gendanne den, så du kan foretage rettelser.

Fremgangsmåde: Rette eller annullere ubetalte salgsfakturaer

Opret en salgskreditnota for at tilbageføre en bestemt bogført salgsfaktura, så den afspejler, hvilke produkter debitoren returnerer, og hvilke indbetalte beløb der skal refunderes.

Fremgangsmåde: Behandle salgsreturvarer eller annulleringer

Udfør en handling på en ubetalt bogført købsfaktura for automatisk at oprette en kreditnota og enten annullere købsfakturaen eller gendanne den, så du kan foretage rettelser.

Fremgangsmåde: Rette eller annullere ubetalte købsfakturaer

Opret en købskreditnota for at tilbageføre en bestemt bogført købsfaktura, så den afspejler, hvilke produkter du returnerer til kreditoren, og hvilke indbetalte beløb der skal opkræves.

Fremgangsmåde: Behandle købsreturvarer eller annulleringer

Opret et kreditorkort for hver debitor, du køber fra.

Fremgangsmåde: Registrere nye kreditorer

Opret et varekort for hver lagervare eller service, som du bruger.

Fremgangsmåde: Registrere nye produkter

Forøg eller reducer en vares lagerantal, for eksempel efter en fysisk optælling eller som en nem måde at registrere købsleverancer.

Fremgangsmåde: Regulere lageret

Tip

Se også