Åbn vinduet Salgskreditnota.

Dette emne gælder for Microsoft Dynamics NAV C5 Danmark.

Angiver en salgskreditnota, der endnu ikke er bogført.

Hvis en debitor ønsker at returnere varer eller services, som du har solgt til debitoren, skal du oprette og bogføre en salgskreditnota, der angiver den ønskede ændring for den oprindelige salgsfaktura. Du kan bruge funktionen Kopier linjer til at udfylde salgskreditnotaen med de korrekte salgsfakturaoplysninger. Ændringen kan være relateret til alle produkterne på den oprindelige salgsfaktura eller kun til nogle af produkterne. Tilsvarende kan debitoren delvist returnere leverede varer eller kræve delvis refusion af leverede serviceydelser. I dette tilfælde skal du redigere de kopierede salgsfakturaoplysninger.

Bemærk
Hvis en bogført salgsfaktura endnu ikke er betalt, kan du bruge funktionen Ret eller Annuller på den bogførte salgsfaktura, så du automatisk tilbagefører de pågældende transaktioner. Disse funktioner fungerer kun for ubetalte fakturaer, og de understøtter ikke delvise returneringer eller annulleringer. Du kan finde flere oplysninger i Fremgangsmåde: Rette eller annullere ubetalte salgsfakturaer.

Relaterede emner

I følgende tabel vises opgaver, der er relateret til vinduet Salgskreditnota, med links til de emner, hvor de er beskrevet.

For atSkal du se

Opret en salgskreditnota for at tilbageføre en bestemt bogført salgsfaktura, så den afspejler, hvilke produkter debitoren returnerer, og hvilke indbetalte beløb der skal refunderes.

Fremgangsmåde: Behandle salgsreturvarer eller annulleringer

Udfør en handling på en ubetalt bogført salgsfaktura for automatisk at oprette en kreditnota og enten annullere salgsfakturaen eller gendanne den, så du kan foretage rettelser.

Fremgangsmåde: Rette eller annullere ubetalte salgsfakturaer

Andre opgaver

I følgende tabel vises andre opgaver, du kan udføre med Microsoft Dynamics C5 2014, med links til de emner, hvor de er beskrevet.

For atSkal du se

Opret et salgstilbud, hvor du f.eks. tilbyder produkter på betingelser, der kan forhandles, før du konverterer tilbuddet til en salgsfaktura.

Fremgangsmåde: Fremsætte tilbud

Opret en salgsfaktura for at registrere din aftale med en debitor om at sælge produkter på bestemte leverings- og betalingsbetingelser.

Fremgangsmåde: Fakturere salg

Opret en købsfaktura for at registrere din aftale med en kreditor om at købe produkter på bestemte leverings- og betalingsbetingelser.

Fremgangsmåde: Registrere køb

Opret en købsfaktura for alle eller markerede linjer i en salgsfaktura.

Fremgangsmåde: Købe produkter til et salg

Udfør en handling på en ubetalt bogført købsfaktura for automatisk at oprette en kreditnota og enten annullere købsfakturaen eller gendanne den, så du kan foretage rettelser.

Fremgangsmåde: Rette eller annullere ubetalte købsfakturaer

Opret en købskreditnota for at tilbageføre en bestemt bogført købsfaktura, så den afspejler, hvilke produkter du returnerer til kreditoren, og hvilke indbetalte beløb der skal opkræves.

Fremgangsmåde: Behandle købsreturvarer eller annulleringer

Opret et debitorkort for hver debitor, du sælger til.

Fremgangsmåde: Registrere nye debitorer

Opret et kreditorkort for hver debitor, du køber fra.

Fremgangsmåde: Registrere nye kreditorer

Opret et varekort for hver lagervare eller service, som du bruger.

Fremgangsmåde: Registrere nye produkter

Forøg eller reducer en vares lagerantal, for eksempel efter en fysisk optælling eller som en nem måde at registrere købsleverancer.

Fremgangsmåde: Regulere lageret

Tip

Se også