Åbn vinduet Bogførte købskreditnotaer.

Dette emne gælder for Microsoft Dynamics NAV C5 Danmark.

Angiver alle bogførte købskreditnotaer i virksomheden.

Hvis du skal returnere varer til din kreditor eller annullere serviceydelser, som du har købt, kan du oprette og bogføre en købskreditnota, der angiver den ønskede ændring for den oprindelige købsfaktura. Du kan bruge funktionen Kopier linjer til at udfylde købskreditnotaen med de korrekte købsfakturaoplysninger.

Du opretter typisk en købskreditnota som reaktion på en kreditnota, der er sendt til dig af en kreditor. Købskreditnotaen fungerer som din interne dokumentation i kreditnotaprocessen til regnskabsmæssigt formål.

Ændringen kan være relateret til alle produkterne på den oprindelige købsfaktura eller kun til nogle af produkterne. Tilsvarende kan du delvist returnere modtagne varer eller kræve delvis refusion af modtagne serviceydelser. I dette tilfælde skal du redigere de kopierede købsfakturaoplysninger.

Bemærk
Hvis en bogført købsfaktura endnu ikke er betalt, kan du bruge funktionen Ret eller Annuller på den bogførte købsfaktura, så du automatisk tilbagefører de pågældende transaktioner. Disse funktioner fungerer kun for ubetalte fakturaer, og de understøtter ikke delvise returneringer eller annulleringer.

Relaterede emner

I følgende tabel vises opgaver, der er relateret til vinduet Bogførte købskreditnotaer, med links til de emner, hvor de er beskrevet.

For atSkal du se

Opret en købskreditnota for at tilbageføre en bestemt bogført købsfaktura, så den afspejler, hvilke produkter du returnerer til kreditoren, og hvilke indbetalte beløb der skal opkræves.

Fremgangsmåde: Behandle købsreturvarer eller annulleringer

Udfør en handling på en ubetalt bogført købsfaktura for automatisk at oprette en kreditnota og enten annullere købsfakturaen eller gendanne den, så du kan foretage rettelser.

Fremgangsmåde: Rette eller annullere ubetalte købsfakturaer

Andre opgaver

I følgende tabel vises andre opgaver, du kan udføre med Microsoft Dynamics C5 2014, med links til de emner, hvor de er beskrevet.

For atSkal du se

Opret et salgstilbud, hvor du f.eks. tilbyder produkter på betingelser, der kan forhandles, før du konverterer tilbuddet til en salgsfaktura.

Fremgangsmåde: Fremsætte tilbud

Opret en salgsfaktura for at registrere din aftale med en debitor om at sælge produkter på bestemte leverings- og betalingsbetingelser.

Fremgangsmåde: Fakturere salg

Opret en købsfaktura for at registrere din aftale med en kreditor om at købe produkter på bestemte leverings- og betalingsbetingelser.

Fremgangsmåde: Registrere køb

Opret en købsfaktura for alle eller markerede linjer i en salgsfaktura.

Fremgangsmåde: Købe produkter til et salg

Udfør en handling på en ubetalt bogført salgsfaktura for automatisk at oprette en kreditnota og enten annullere salgsfakturaen eller gendanne den, så du kan foretage rettelser.

Fremgangsmåde: Rette eller annullere ubetalte salgsfakturaer

Opret en salgskreditnota for at tilbageføre en bestemt bogført salgsfaktura, så den afspejler, hvilke produkter debitoren returnerer, og hvilke indbetalte beløb der skal refunderes.

Fremgangsmåde: Behandle salgsreturvarer eller annulleringer

Opret et debitorkort for hver debitor, du sælger til.

Fremgangsmåde: Registrere nye debitorer

Opret et kreditorkort for hver debitor, du køber fra.

Fremgangsmåde: Registrere nye kreditorer

Opret et varekort for hver lagervare eller service, som du bruger.

Fremgangsmåde: Registrere nye produkter

Forøg eller reducer en vares lagerantal, for eksempel efter en fysisk optælling eller som en nem måde at registrere købsleverancer.

Fremgangsmåde: Regulere lageret

Tip

Se også