Åbn vinduet Standarddimensioner - flere.

Angiver, hvordan en gruppe af konti bruger dimensioner og dimensionsværdier. Det kan du gøre ved at markere flere konti og derefter angive standarddimensioner og dimensionsværdier for alle de konti, du har markeret i kontooversigten. Når du har angivet standarddimensioner for de markerede konti, foreslår programmet, at de samme dimensioner og dimensionsværdier benyttes, hver gang en af disse konti benyttes, f.eks. på en kladdelinje. Det gør det nemmere at bogføre poster, eftersom felterne med dimensioner udfyldes automatisk. Det er dog muligt manuelt at ændre de dimensionsværdier, der bliver foreslået, eksempelvis på kladdelinjer.

Vinduet indeholder følgende felter:

Felt Beskrivelse

Dimensionskode

Viser alle de dimensioner, der har været defineret som standarddimensioner for en eller flere af de markerede konti. Hvis du klikker på feltet, får du vist en oversigt over alle tilgængelige dimensioner. Hvis du markerer en dimension og klikker på OK, bliver den valgte dimension defineret som standarddimension for alle de markerede konti.

Dimensionsværdikode

Viser enten en enkelt dimensionsværdi eller ordet (Konflikt). Hvis feltet indeholder en dimensionsværdi, har alle markerede konti den samme standarddimensionsværdi for en dimension. Hvis der står (Konflikt) i feltet, så er det ikke alle de markerede konti, der har den samme standarddimensionsværdi for en dimension. Hvis du klikker på feltet, får du vist en oversigt over alle de dimensionsværdier, der kan benyttes i forbindelse med en dimension. Hvis du markerer en dimensionsværdi og klikker på OK, bliver den markerede dimensionsværdi defineret som standarddimensionsværdi for alle de markerede konti.

Værdibogføring

Viser enten en enkelt værdibogføringsregel eller ordet (Konflikt). Hvis der vises en værdibogføringsregel i feltet, så har alle markerede konti den samme værdibogføringsregel for en dimensionsværdi. Hvis der står (Konflikt) i feltet, så er det ikke alle de markerede konti, der har den samme værdibogføringsregel for en dimensionsværdi. Hvis du klikker på feltet Værdibogføring, får du vist en liste med værdibogføringsregler. Hvis du markerer en værdibogføringsregel, bliver den anvendt på alle de markerede konti.

Tip

Se også