Åbn vinduet Generiske diagrammer.

Viser listen over generiske diagrammer i den database, der kan vises i rollecentre, faktabokse og på listesteder. Nogle af de generiske diagrammer på listen tilføjes som standard på udvalgte sider på Microsoft Dynamics NAV, men du kan fjerne dem eller tilføje andre med funktionen Tilpas. Du kan finde flere oplysninger i Sådan tilføjes diagrammer til rollecentre og listesteder.

Generiske diagrammer kan tilpasses til at visualisere data i forskellige kombinationer ved at definere data og diagrammål i vinduet Konfiguration af generisk diagram. Du kan finde flere oplysninger i Sådan oprettes generiske diagrammer.

Bemærk
Foruden de generiske diagrammer, der er beskrevet i dette emne, tilbyder Microsoft Dynamics NAV en række specifikke diagrammer, som du ikke kan oprette fra bunden i brugergrænsefladen, men som du kan redigere på flere måder. Du kan finde flere oplysninger i Sådan redigeres specifikke diagrammer.

Eksportere og importere diagrammer

Du kan eksportere og importere et generisk diagram fra vinduet Generiske diagrammer og Konfiguration af generisk diagram ved at vælge henholdsvis Udlæs diagram og Indlæs diagram.

Et diagram eksporteres som en XML-fil. Du kan omdøbe filen, ændre diagramdefinitionen ved hjælp af en XML-editor og derefter f.eks. importere det nye diagram til en anden klient.

Overvejelser med hensyn til ydeevne

Gengivelsen af et rollecenter kan påvirkes af diagrammer, der kræver beregning af store mængder data. Vi anbefaler dig at begrænse datamængden ved at bruge filtre i diagramdefinitionen. Du kan finde flere oplysninger i Generiske diagramfiltre.

Ydeevnen og generiske diagrammer forbedres, hvis diagrammet baseres på forespørgsler i stedet for tabeller. Diagrammer kan gengives asynkront.

Tip

Se også