I en planlægningslinje, der er oprettet til en usædvanlig situation, vises der en advarselstekst i dette felt, som brugeren kan klikke på for at få yderligere oplysninger. Der findes følgende advarselstyper:

Nødsituation

Denne advarsel vises i to tilfælde:

Hvis varens lager er negativt på den planlagte startdato, foreslås der en nødforsyningsordre for den negative mængde, som skal ankomme på den planlagte startdato. Advarslen angiver startdatoen og mængden for nødordren.

Evt. dokumentlinjer med forfaldsdatoer før den planlagte startdato konsolideres i én nødforsyningsordre, så varen kan ankomme på den planlagte startdato.

Undtagelse

Advarslen om undtagelsen vises, hvis det forventede disponible lager kommer under sikkerhedslageret.

Planlægningssystemet foreslår en forsyningsordre, der skal opfylde behovet på forfaldsdatoen. Advarslen angiver varens sikkerhedslager og den dato, hvor det overtrædes.

Overskridelse af niveauet for sikkerhedslageret anses for at være en undtagelse, fordi det ikke bør forekomme, hvis genbestillingspunktet er angivet korrekt.

Bemærk
Efterspørgsel på planlægningslinjer med undtagelsesadvarsler modificeres normalt ikke i henhold til planlægningsparametre. Planlægningssystemet foreslår i stedet kun en forsyning til at dække det nøjagtige behovsantal. Du kan dog indstille planlægningskørslen, så den respekterer visse planlægningsparametre for planlægningslinjer med visse advarsler. Du kan se flere oplysninger i "Respekter planlægningsparametre for undtagelsesadvarsler" under Beregn plan - planlægningskld.

Bemærk!

Denne advarsel vises i to tilfælde:

Bemærk
På planlægningslinjer med advarsler er feltet Accepter aktionsmeddelelse ikke markeret, fordi planlæggeren forventes at undersøge disse linjer nærmere, før planen udføres.

Tip

Se også