Når debitorer er knyttet til rabatgrupper, er det nemt at angive salgslinjerabatter, der er afhængige af den debitor, der køber varen.

Du kan oprette salgslinjerabatter i vinduet Salgslinjerabatter. De kan oprettes i forskellige udgaver, hvor den enkelte pris er bestemt af dato, valuta eller debitorrabatgruppe - eller en kombination af alle tre. Det er ikke nødvendigt at oprette rabatgrupper for at have salgslinjerabat, men du kan gøre det, hvis varens pris skal afhænge af debitorgruppen. Programmet holder styr på de forskellige salgslinjerabatter vha. tabellen Debitorrabatgrupper.

Du kan knytte en kunde til hver debitorrabatgruppe vha. tabellen Debitorrabatgruppe. Når du indtaster rabatgruppens kode i tabellen Salgslinjerabat, kopieres oplysningerne automatisk fra tabellen Debitorrabatgruppe til de tilsvarende felter i tabellen Salgslinjerabat.

Når du har oprettet debitorrabatgruppekoder, kan du indsætte dem på debitorkort eller i salgsdokumenter, f.eks. tilbud eller fakturaer. Når der sælges en vare, hvor salgsdokumentet indeholder en rabatgruppekode, bliver det automatisk undersøgt, om der er defineret en særlig rabat eller betingelse for denne debitorrabatgruppe.

Du skal også udfylde tabellen Salgslinjerabat for at bruge debitorrabatgrupper.

Se også