Du kan holde styr på alt salg fra oprettelsen af tilbuddet til levering af den endelige ordre. Du kan oprette fakturaer og opdatere varelageret automatisk i forbindelse med salget.

Alle tabellerne hænger sammen, og oplysningerne i felterne kopieres fra ét sted i programmet til et andet, så du kun behøver at indsætte oplysninger én gang. Desuden kan du gå ind på hvert enkelt hoved eller på hver enkelt linje og ændre oplysningerne, hvis det er nødvendigt.

Salgshovedet danner grundlag for alle transaktioner, der har med salg og salgsregistrering at gøre. Det vil sige, at uanset om du laver et tilbud, en rammeordre, en ordre eller en kreditnota, så vil det være de samme oplysninger, der bliver brugt, blot vist i forskellige vinduer.

Alle de dokumenter, der er tilknyttet Salg (Tilbud, Rammeordre, Ordre, Faktura, Kreditnota og bogførte leverancer, fakturaer og kreditnota) er sammensat af et salgshoved og et antal salgslinjer.

Salgshovedet indeholder alle relevante oplysninger om kunden og debitoren som f.eks. navn, adresse, dokumentnummer og dato. Der er fire oversigtspaneler: Generelt, Fakturering, Levering og Udenrigshandel. I disse oversigtspaneler findes hhv. kunde-, faktureres til kunde-, debitor- , leverings- og valutaoplysninger. De fleste af disse oplysninger kopieres automatisk fra tabellen Debitor.

Salgslinjer indeholder oplysninger om de varer, du har på lager, som f.eks. varenummer, antal, priser m.m. Beløb på salgslinjerne angives i kildevalutaen, medmindre feltnavnet angiver, at beløbet er i RV. Kildevalutaen er den valuta, der repræsenteres med en valutakode i salgshovedet.

Hvis du vil oprette en ny ordre , skal du udfylde i salgshovedet og derefter oprette linjerne. Alle relevante oplysninger kopieres automatisk fra salgshovedet til salgslinjerne.

Når du har udfyldt salgshovedet og de tilhørende salgslinjer på et tilbud eller en rammeordre, kan du oprette en ordre ved at klikke på Handlinger, Lav ordre.

Når du har udfyldt salgshovedet og de tilknyttede salgslinjer på en ordre, faktura eller kreditnota, skal du bogføre ordren for at oprette en leverance, faktura eller kreditnota.

Se også