Tabellen Betalingspost

Oversigt over tabelfelter

Når der dannes linier i udbetalingskladden knyttes linien sammen med en betalingspost indeholdende alle betalingsrelaterede oplysninger. Det er oplysninger, som overføres fra enten kreditor-betalingsoplysninger eller fra betalingsoplysninger på den udlignede faktura. Betalingsposten indeholder selve betalingen; dvs. de oplysninger, som sendes til banksystemet. Der sendes IKKE oplysninger til banksystemet, som ikke findes på betalingsposten.

Betalingsposten har et statusfelt med værdier fra Oprettet til Betalt. Betalingsposten starter som betalingsoplysninger på en udbetalingskladde, men når kladden bogføres og slettes, slettes betalingsposten ikke, men hægter sig på den bogførte kreditorpost hvor bilagstypen=Betaling. På den måde kan man altid finde betalingsoplysninger tilbage i tiden via Naviger, Betalingsoversigten eller de bogførte kreditorposter.

Betalingsposten kan ændres af bruger indtil den har status Betalt. Hvis status er større end "Valid" og betalingsposten ændres, så skifter status tilbage til Oprettet, betalingsposten valideres igen og får så status Valid eller status Fejl. Ændres betalingsposten slettes evt. prokura-poster og betalingen skal godkendes forfra.

Bemærk

Hvis man manuelt opretter linier i udbetalingskladden til elektroniske betalinger, trækkes ALLE betalingsoplysninger fra kreditors stamoplysninger, uanset oplysninger på det købsbilag man evt. vil udligne.