Mange virksomheder bruger rabatprocenter, der er knyttet til bestemte debitorer, særlige varer eller en kombination af disse. Du kan bruge tabellen Salgslinjerabat til at administrere salgslinjerabatter.

Hver debitorer kan knyttes til en debitorrabatgruppe

Du bruger tabellen Debitorrabatgruppe til at indstille debitorrabatgruppekoder. Når du har opsat en koden, kan den indtastes i feltet Debitorrabatgruppe på debitorkortet for de kunder, der skal tildeles til rabatgruppen.

Hver gang du definerer en ny debitorrabatgruppe, skal du angive, hvilke varer debitorrabatgruppen får rabat på. En debitorrabatgruppe kan naturligvis få rabat på flere varerabatgrupper. Du definerer salgslinjerabatter i vinduet Salgslinjerabat. Peg på Salg i menuen Relaterede oplysninger, og klik derefter på Linjerabat for at åbne vinduet Salgslinjerabat fra et debitorkort.

Derefter beregnes salgslinjerabatten automatisk på linjer, der er defineret for følgende: tilbud, ordrer, fakturaer og kreditnotaer. Salgslinjerabatten er en del af linjerabatten.

Når du derefter opretter f.eks. en faktura, hvor en debitor køber en vare, kontrolleres følgende automatisk:

Hvis du vil have vist alle salgslinjerabatter, der er oprettet, skal du klikke på Relaterede oplysninger på kundekortet, pege på Salg og derefter klikke på Linjerabat.

Se også