Før du kan begynde at administrere indkøbsprocesser, skal du konfigurere de regler og værdier, der definerer virksomhedens indkøbspolitikker.

Først skal du angive den generelle opsætning, f.eks. hvilke indkøbsdokumenter der kræves, og hvordan deres værdi bogføres. Denne generelle opsætning udføres typisk én gang i forbindelse med den indledende implementering. De første værdier kan konfigureres automatisk med Konfigurationsspørgeskema, der er en komponent i værktøjssættet Rapid Implementation Methodology.

Du skal også konfigurere de periodiske eller daglige opgaver, der er nødvendige for at registrere oplysninger om virksomhedens kreditorer. Hver enkelt kreditor vises som et kreditorkort, der indeholder masterdata, som definerer de regler og værdier, der gælder for kreditoren.

En særskilt serie opgaver vedrører oprettelse af masterdata til registrering af kreditorens rabat- og prisaftaler i vinduer, der er knyttet til kreditorkortene.

I nedenstående tabel beskrives en serie opgaver med hyperlinks til de emner, hvor de beskrives. Disse opgaver vises i den rækkefølge, som de generelt udføres i.

Hvis du vilSe

Konfigurere generelle regler for behandling af køb, hvordan værdier bogføres, og hvilke dokumentnummerserier der skal bruges.

Oprettelse af generelle købsregler og værdier

Angive oplysninger om nye kreditorer for at definere, hvordan købsprocesser skal håndteres for hver enkelt kreditor.

Opret nye kreditorkonti

Angive de forskellige rabatter og alternative priser, som kreditoren yder, afhængigt af vare, antal eller dato.

Registrer købspris, rabat og betalingsaftaler

Se også