Registrering af importmoms kan medføre, at du bliver nødt til at bogføre et dokument, hvor hele beløbet skal behandles som moms. Det er f.eks. nødvendigt, hvis du modtager en momsfaktura for importerede varer fra skattemyndighederne.

Eksempel

En virksomhed importerer f.eks. varer og bogfører en købsfaktura (ekskl. moms) på 100.000,00 (RV). Købsfakturaen bogføres på sædvanlig vis, og den relevante linje i momsbogføringsopsætningen angiver en momsprocent på 0. Senere modtager virksomheden en momsfaktura fra skattemyndighederne. Momsfakturaen viser et beregnet importmomsbeløb på 25 % af fakturabeløbet = 25,000,00 (RV). Når virksomheden betaler denne momsfaktura, skal det være muligt at oprette en momspost, hvor momsgrundlaget er 0, og momsbeløbet er 25.000,00 (RV).

Konfigurere finansmomskontoen og momsbogføringsopsætningen

Hvis du vil registrere importmomsen, skal du oprette en ny finansmomskonto, en momsproduktbogføringsgruppe og en tilsvarende linje i momsbogføringsopsætning til dette formål. For flere oplysninger om konfiguration af koder til importmoms se Sådan oprettes koder for importmoms.

Bogføre importmomsen ved hjælp af kladder og fakturaer

Hvis du vil bogføre importmomsfakturaen i eksemplet, skal du bruge en kladde eller en købsfaktura.

For yderligere oplysninger om bogføring af importmomsfaktura se Sådan bogføres importmoms og Sådan gør du: Bogføre importmoms på købsfakturaer.

Se også