Forudbetalinger faktureres og bogføres på en forudbetalingsordre for salg eller køb inden den endelige bogføring. Du kræver måske et depositum, inden du producerer varerne efter ordre, eller du kræver måske betaling, før du leverer varer til en kunde. Forudbetalingsfunktionen sætter dig i stand til at fakturere og opkræve depositum fra debitorer eller at sende depositummerne til kreditorer. På den måde kan du sikre, at alle betalinger bogføres i forhold til en faktura.

Der kan defineres forudbetalingskrav for en debitor eller kreditor for alle varer eller udvalgte varer. Når du har fuldført den påkrævede opsætning, kan du generere forudbetalingsfakturaer fra salgs- og købsordrer for det beregnede forudbetalingsbeløb. Du kan ændre beløbene på fakturaen efter behov. Du kan f.eks. angive et samlet beløb for hele ordren. Du kan også sende yderligere forudbetalingsfakturaer, hvis f.eks. der føjes ekstra varer til ordren. Du kan øge antal eller tilføje nye linjer til en ordre efter at have udstedt en forudbetaling, og derefter kan du bogføre en anden forudbetalingsfaktura. Hvis du vil slette en linje, der allerede er faktureret en forudbetaling for, skal du udstede en forudbetalingskreditnota, før du kan slette linjen.

Følgende tabel indeholder en opgavesekvens med links til de emner, der rummer beskrivelserne af opgaverne. Opgaverne er angivet i den rækkefølge, de almindeligvis udføres i.

Hvis du vilSkal du se under

Oprette en ordre, regulere forudbetalingsbeløb, og udstede en faktura for forudbetalingsbeløb.

Sådan oprettes forudbetalingsfakturarer

Udstede en supplerende forudbetalingsfaktura, enten for ekstra varer eller for et ekstra depositum til den oprindelige ordre, eller udstede en forudbetalingskreditnota.

Sådan rettes forudbetalinger

Se også