Når købsprocesser er konfigureret, er du klar til at administrere forretningsbeslutninger og -transaktioner, der fører varerne til virksomhedens interne forsyningskæde. Planlægningsarbejdet vedrørende automatisk oprettelse af købs- og produktionsordrer baseret på salg eller produktionsbehov beskrives i Udføre materialebehovsplanlægning.

Indkøb kan omfatte mange forskellige opgaver, afhængigt af processen og den forsyningsmetode, der er aftalt med forretningspartnerne. Nogle købsprocesser starter med rekvisitioner eller rammeordrer, mens andre købsprocesser er knyttet til salgsordrer for direkte leveringer til en kundes adresse.

I nogle tilfælde skal modtagede varer returneres til leverandøren, fordi de er defekte, eller fordi der kræves en anden type eller et andet antal. Administrationen af købsreturvarer kan omfatte opgaver som f.eks. sporing af oprindelsen af specifikke serie-/lotnumre, oprettelse af returrelaterede dokumenter og samling af returvareforsendelser.

I nedenstående tabel beskrives en serie opgaver med hyperlinks til de emner, hvor de beskrives. Disse opgaver vises i den rækkefølge, som de generelt udføres i.

Hvis du vilSe

Oprette og frigive købsordrer til normal modtagelse i virksomheden eller til direkte levering til kunder.

Behandle køb

Undersøge returårsager og administrere dokumenter, der bruges ved returnering af varer til leverandører.

Administrere købsreturvarer

Se også