Når du har indløst og anvendt opsætningsdataene i den nye database, kan du starte overflytningen af debitorens eksisterende masterdata, som varer og debitornumre og -navne. Hvis du vil sikre, at disse data oprettes hurtigt og præcist i det nye virksomhed, skal du bruge skabeloner til at strukturere dataene.

Du opretter typisk dataskabeloner til følgende masterdatatabeller:

Men du kan oprette en skabelonstruktur til og anvende den på alle tabeller i Microsoft Dynamics NAV.

Tip
Du kan også bruge dataskabeloner til daglige operationer til at oprette nye poster, der er baseret på skabeloner. Disse dataskabeloner fungerer kun til de understøttede masterdatatabeller. Du kan finde flere oplysninger i Sådan oprettes kort med dataskabeloner.

Når du importerer debitordata, f.eks. for varer, fra en fil, indsamles de obligatoriske feltdata, som du har angivet, fra den tilknyttede dataskabelon. Når du opretter en ny vare, kan du kun angive generelle oplysninger som varenavn, -beskrivelse og -pris, derefter skal du indsamle resten af de obligatoriske feltdata fra en valgt dataskabelon.

Når du opretter en ny masterdatapost, f.eks på et kundekort, er nogle felter obligatoriske og skal udfyldes. Du kan gruppere de fleste obligatoriske felter, f.eks. posteringsgrupper og betalingsbetingelserne, for at gøre oprettelsen af poster i masterdata lettere og mere stabil. Du kan f.eks. gruppere obligatoriske felter til tabel 18, Kunde, som typerne indenlandsk, udenlandsk eller eksport.

I følgende tabel beskrives serien af opgaver med hyperlinks til emner, hvor de beskrives. Disse opgaver vises i den rækkefølge, som de generelt udføres i.

For atSkal du se

Evaluer konfigurationsdataskabeloner og afgør, om de opfylder debitorens behov.

Sådan vælges en konfigurationsskabelon

Oprette nye tilpassede skabeloner, hvis standardskabelonerne ikke opfylder kundens behov.

Sådan oprettes en konfigurationsskabelon

Opret en post, der er baseret på en konfigurationsdataskabelon.

Sådan opretter du en post fra en konfigurationsskabelon

Brug en konfigurationsdataskabelon på en post.

Sådan bruges en konfigurationsskabelon på en post

Se også