Hvis en betaling i banken ikke repræsenteres af nogen bilag i vinduet Microsoft Dynamics NAV 2013 R2, kan du åbne en finanskladdelinje, som er udfyldt på forhånd, i vinduet Betalingsregistrering for at bogføre betalingen direkte på modkontoen uden at knytte betalingen til et bilag. Du kan også registrere betalingen i kladden, indtil den betalingens oprindelse er afklaret.

Sådan registrerer eller bogfører du en betaling uden et relateret dokument

 1. I feltet Søg skal du indtaste Betalingsregistrering og derefter vælge det relaterede link.

  Fortsæt ved at registrere en udokumenteret betaling.

 2. Under fanen Startside i gruppen Ny skal du vælge Finanskladde.

  Vinduet Finanskladde åbnes med en linje med, der er udfyldt på forhånd med modkontoen for den kladde, der er konfigureret i vinduet Opsætning af betalingsregistrering.

 3. Udfyld resten af felterne på finanskladdelinjen, f.eks. beløbet og debitornummeret eller andre oplysninger fra bankens kontoudtog. Du kan finde flere oplysninger i Sådan udfyldes og bogføres finanskladder.

  Du kan bogføre kladdelinjen for at opdatere det samlede beløb på modkontoen. Du kan også lade kladdelinjen ikke-bogført og måske knytte den til en note, om at betalingen skal bruge flere analyser. Du kan finde flere oplysninger i Skriv noter.

  Hvis du efterlader kladdelinjen uden at bogføre den, vil den tilføre værdi til feltet Ikke-bogført saldo nederst i vinduet Betalingsregistrering.

Tip

Se også