Nogle gange kan du foretage bogføringen af et forkert antal. For eksempel er du kommet til at oprette en salgsordre med et forkert antal elementer og derefter bogføre den som leveret, men ikke faktureret. I denne procedure skal du fortryde antalsbogføringen, foretage de nødvendige rettelser og derefter bogføre antalsbogføring igen.

Sådan annulleres en antalsbogføring

 1. Indtast Bogf. salgsleverancer i feltet Søg, og vælg derefter det relaterede link.

 2. Åbn den relevante bogførte salgsleverance, og vælg den linje eller de linjer, du vil rette.

 3. I oversigtspanelet Linjer skal du vælge Handlinger, vælge Funktioner og derefter vælge Annuller returvarelevering.

  Der oprettes en korrektionslinje i det bogført dokument. Feltet Leveret (antal) på salgsordren faldt med det antal, du har annulleret. Og Lever (antal) er steget med den annullerede mængde. På den bogførte afsendelseslinje i korrektionslinjen er Antal lig med antallet på linjen, der annulleres. Afkrydsningsfeltet Rettelse markeres for linjerne.

  Hvis mængden blev leveret i en lagerleverance, indsættes en korrektionslinje i den bogførte lagerleverance. Hvis mængden kun blev delvist leveret, vil Lever (antal) lagerleverance blive opdateret. Feltet Leveret antal falder med den annullerede mængde.

 4. Gå tilbage til salgsordren, og under fanen Proces i gruppen Frigiv skal du vælge Åbn igen for at åbne den igen.

 5. Ret antallet i feltet Antal, og bogfør ordren.

  Hvis ordren skal leveres via en lagerleverance, skal der oprettes og bogføres en ny lagerleverance.

Bemærk
Hvis varen i leverancen blev samlet til ordre, vil den tilknyttede montageordre automatisk blive tilbageført, når du fortryder leverancen. Du kan finde flere oplysninger i Fremgangsmåde: Fortryde bogføring af montage.

Bemærk
Hvis salgsleverancen er bogført som et resultat af en direkte levering, kan du ikke fortryde antalsbogføringen, da den er kædet sammen med en bogført købsleverance.

Tip

Se også